Publicitate

07 noiembrie 2021

155 de ani de la nașterea compozitorului german Paul Lincke

Carl Emil Paul Lincke (7 noiembrie 1866 – 3 septembrie 1946) a fost un compozitor și dirijor de teatru german. Este considerat „părintele” operetei berlineze. Compozițiile sale binecunoscute includ „Berlin Luft” („Berlin Air”), imnul neoficial al Berlinului , din opereta sa Frau Luna; și „Viermele strălucitor”, din opereta sa Lysistrata.
Lincke s-a născut la 7 noiembrie 1866 în districtul Jungfernbrücke din Berlin. Era fiul magistratului August Lincke și al soției sale Emilie. Tatăl său a cântat la vioară în mai multe orchestre mici. Când Paul avea doar cinci ani, tatăl său a murit. Emilie s-a mutat cu cei trei copii ai săi la Adalbertstaße, iar mai târziu la Eisenbahnstraße, lângă Lausitzer Platz.
Primele înclinații muzicale ale lui Lincke au fost spre muzica militară. Mama lui l-a trimis după terminarea învățământului secundar la Wittenberge. Aici el a fost antrenat în Wittenberg City Band sub Rudolf Kleinow ca fagotist. De asemenea, a învățat să cânte la corn tenor, la tobe, la pian și la vioară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate