Publicitate

07 octombrie 2021

Ziua Mondială a Poştei la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

În fiecare an, pe data de 9 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Poştei. Pentru a marca această zi, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Serviciul Împrumut carte pentru copii şi tineret l-a avut, în data de 7 octombrie, ca oaspete pe domnul inginer Alexandru Leonard Pop, care a evidenţiat importanţa poştei şi a timbrelor în comunicarea umană. Un colecţionar împătimit al timbrelor, acesta a dorit să împărtăşească copiilor preocuparea sa pentru filatelie. Astfel, cei mici au aflat că filatelia este pasiunea celor care colecţionează produse filatelice, în special a timbrelor. Timbrul, un adevărat izvor scris al istoriei, are valoare estetică, prin frumuseţea desenului, a culorii şi a tehnicii de tipărire dar şi documentară, deoarece poate dezvălui detalii despre evenimente, persoane şi locuri, dar mai ales drumul parcurs de un plic până la destinaţie. La propunerea domnului director al Bibliotecii Judeţene, filatelistul băimărean va deschide şi un cerc de filatelie, găzduit de Bibliotecă.
„Lumea într-un clasor”
a fost titlul expoziţiei de piese filatelice (timbre, plicuri ocazionale, cărţi poştale, întreguri poştale, maxime, FDC-uri etc) din colecţia personală, care poate fi admirată în perioada 7-22 octombrie.
Cu această ocazie, Serviciul Împrumut carte pentru copii şi tineret a pregătit expoziţia de cărţi poştale şi plicuri selectate din arhiva Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” „Cartea poştală de-a lungul vremii” şi expoziţia de carte şi reviste selectate din colecţiile Bibliotecii „Introducere în Filatelie”.
Primii admiratori ai acestor expoziţii au fost elevii clasei a IV–a A de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” (dir. prof. Măndiţa Baias), însoţiţi de profesor pentru învăţământ primar Carlota Oşan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate