Publicitate

29 octombrie 2021

Ziua Internațională a Internetului

La 29 octombrie este marcată Ziua Internaţională a Internetului, în condițiile în care mulți consideră că internetul este cea mai importantă invenţie a umanităţii. Totul a început la 29 octombrie 1969, la doar câteva luni de la un alt moment istoric pentru omenire: astronautul american Neil Armstrong făcuse primii paşi pe Lună.
În 1989, „world wide web” a devenit posibil mulţumită reuşitelor cercetătorului britanic Tim Barners-Lee care a realizat limbajul pentru realizarea paginilor de internet, denumit HTML - ''hypertext markup language'' şi protocolul de comunicaţie destinat transferului de informaţie criptată - HTTP - ''Hypertext transfer protocol''. Oficial, proiectul World Wide Web a fost anunţat la 6 august 1991.
Introducerea sistemului de operare Windows 95 a însemnat accesul internetului în casele oamenilor, datorită pachetului Internet Explorer, browser-ul care oferea acces la internet.
Când 29 octombrie a fost aleasă, în 2005, ca Zi Internațională a Internetului, ideea a fost de a celebra efortul comun depus de cei care au contribuit la realizarea spaţiului virtual şi de a atrage atenţia, totodată, asupra muncii celor din domeniul tehnologiei informaţionale pentru îmbunătăţirea serviciilor furnizate prin acest tip de conexiune. Pentru că, în cele din urmă, internetul aduce oamenilor servicii mai bune în viaţa de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate