Publicitate

21 octombrie 2021

Medalii paralimpice 2020

Pentru a onora performanțele obținute de sportivii români la Jocurile Paralimpice din acest an, de la Tokyo, Romfilatelia, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Național Paralimpic și fotografului Rafal Burza, a introdus în circulație joi, 16 septembrie 2021, emisiunea de mărci poștale Medalii paralimpice 2020 (LP #2339).
Cele două timbre ale emisiunii (36 x 36 mm), ambele cu valoarea nominală de 9 lei, sunt dedicate lui Eduard Novak, care a obținut medalia de argint în proba de ciclism pe pistă, remarcându-se ca primul conducător al unui Minister al Sportului din lume care câștigă o medalie paralimpică şi lui Alexandru Bologa, câștigător al medaliei de bronz în proba de judoka în cadrul categoriei 60 kg, nevăzători.
Mărcile poștale au fost machetate de Mihail Vămășescu și au fost paginate în coală de 28 de timbre și minicoală de 5 timbre + 1 vinietă, într-un tiraj total de 16.352 exemplare. Emisiunea este însoțită de un FDC (227 plicuri) echipat cu timbrele emisiunii, numerotat și obliterat cu ștampila „prima zi”. (Sursa: Romfilatelia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate