Publicitate

01 iulie 2020

Întreguri poștale - plicuri: Academician prof. dr. neurochirurg Leon Dănăilă

În anul 1933, se naște medicul neurochirurg Leon Dănăilă, considerat unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Europa. Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă se numără printre cele 5.000 de personalităţi ale lumii. Figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului  XXI.
Prin introducerea microscopului operator, a scăzut rata mortalităţii în cazul operaţiilor pe creier, de la 50-60% la doar 4%, şi a fost primul neurochirurg care a făcut operaţii cu laser pe creier, în România. Înfiinţarea clinicii de neurochirurgie din Bucureşti este tot meritul profesorului Dănăilă. În cei peste 55 de ani de când profesează, a făcut mai mult de 40.000 de operaţii, de la oameni simpli la şefi de state.
În anul 2016, Romfilatelia a realizat proiect de suflet, „Din respect pentru valorile României – Oameni, fapte şi valori”, dedicat unor personalităţi care au fost şi sunt repere de profesionalism, talent, dedicare, oferindu-i acestuia un  întregul poştal (cod 018/2016 având marca fixă cu valoarea nominală de 1,30 lei) realizat în onoarea sa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate