Publicitate

27 aprilie 2022

Legenda Vărsătorului din Eisenerz

Dacă sunteți cititor fidel al blogului nostru știți deja că tema de anul acesta a timbrului EUROPA este „Povești și mituri”, iar legenda Vărsătorului din Eisenerz, propusă de către Poșta Austriacă, se potrivește foarte bine în acest context.
Legenda spune că oamenii au prins odată un spirit de apă care locuia în lacul Leopoldstein, lângă orașul de astăzi Eisenerz. Ei credeau că are comori mari. În schimbul eliberării sale, prizonierul le-a promis „aur timp de zece ani, argint pentru o sută de ani sau fier pentru totdeauna”. Oamenii din Eisenerz au ales fier, iar de atunci fierul a fost extras pe Erzberg - etajele caracteristice de pe munți, care se văd astăzi din depărtare, sunt martori pentru extracția minereului în mineritul deschis. Izvorul carstic în care se spune că spritul apei a dispărut în cele din urmă se numește Wassermannsloch sau Lacurile Negre.
Timbrele EUROPA sunt emise de companii poștale europene din 1956. Acestea sunt menite să promoveze filatelia și să sublinieze asemănările culturale și istorice dintre țări. Poșta Austriacă va pune la dispoziția publicului această marcă poștală, cu valoarea nominală de 1 euro, pe data de 7 mai 2022.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate