Publicitate

30 aprilie 2022

Gara Vilnius

Recent am primit de la Evelina din Vilnius (capitala Lituaniei), prin intermediul platformei Postcrossing, o superbă vedere cu Gara Vilnius editată de către Post-Stone după o fotografie de Augustas Didžgalvis.
Prima gară din Vilnius a fost construită în 1862 pentru a deservi trenurile căii ferate Sankt Petersburg-Varșovia. Clădirea modernă a gării a fost ridicată în 1950 folosind rămășițele gării de dinainte de război. Autorul proiectului de construcție a fost arhitectul sovietic Petr Ashastin, care a construit și gara din Kaunas, gara Baltic din Tallinn și Finlandsky din Sankt Petersburg. De atunci, stația a fost reparată și actualizată de mai multe ori.
Gara Vilnius deservește nu numai trenuri de pasageri, ci și trenuri de marfă. Este un nod feroviar important care combină mai multe linii de cale ferată. Gara Vilnius este punctul de plecare pentru trenuri care circulă către orașe lituaniene precum Klaipeda, Trakai, Kyana, Turmantas, Oro Wastas, Kaunas, Turmantas, Valciunai, Dauvgapils și alte orașe.

Trenurile internaționale de pasageri pleacă din gară către Rusia - Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Chelyabinsk, Adler; Belarus - Minsk, Mogilev, Vitebsk, Gomel; Ucraina - Simferopol, Sevastopol, Harkov; Polonia - Varșovia. Trenurile expres de mare viteză leagă gara Vilnius de aeroport. Urmează trenuri suburbane în direcția stațiilor Kaunas, Trakai, Marcinkonis, Varena, Turmantas, Ignalina, Kiana, Stasilos, Yasiunai.
Vederea a fost francată cu două mărci poștale reprezentând cavaleri medievali cu nominalele de 0,01 euro (Mi LT#1204) și 0,94 euro (Mi LT#1240) cu dimensiunile de 27 x 27 mm, emise în anii 2016, respectiv 2017. Durata călătoriei de la expeditor la destinatar, conform ștampilelor poștale, a fost de 12 zile, cartea poștală străbătând 790 km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate