Publicitate

14 ianuarie 2020

Cupluri celebre. Poezia dragostei

Romfilatelia introduce în circulație miercuri, 15 ianuarie a.c., emisiunea de mărci poștale „Cupluri celebre. Poezia dragostei”, pentru a marca Ziua Culturii Naționale, anunță compania printr-un comunicat de presă postat pe site-ul propriu. 
15 ianuarie 1850 – o zi și un an menționate într-un înscris, păstrat la Biserica Uspenia din Botoșani, care atestă nașterea poetului Mihai Eminescu. 
15 ianuarie a devenit Ziua Culturii Naționale prin decretul prezidențial semnat în data de 6 decembrie 2010.
Pe timbrele cu valoarea de 5 lei (contravaloarea unei corespondenţe internaţionale neprioritare cu greutatea de până în 50 g) și respectiv 11,50 lei (contravaloarea unei corespondenţe internaţionale neprioritare cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 g) sunt reproduse în prim plan portretele celor doi îndrăgostiți, Mihai Eminescu și Veronica Micle. Aceste portrete, individual evidențiate în compoziția grafică a timbrelor sunt acompaniate de sufletul pereche, prezentat în oglindă în varianta alb-negru.
Pe colița nedantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei (contravaloarea unei corespondenţe internaţionale neprioritare cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 g), se regăsește timbrul ce ilustrează ambele jumătăți ale acestei romantice iubiri împreună cu poezia „Dormi” de Mihai Eminescu și o ilustrație simbol a celor doi îndrăgostiți realizată de Ligia Macovei.
Emisiunea a fost realizată cu sprijinul documentar și fotografic acordat de Bibliotecii Academiei Române, Primăriei Comunei Dumbrăveni din jud. Suceava și a Muzeului Național al Literaturii Române. Aceasta este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și coliță nedantelată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate