Publicitate

06 ianuarie 2020

Flori

Dintr-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei aflăm că Romfilatelia va introduce în circulație marți, 7 ianuarie 2020, emisiunea de mărci poștale uzuale Flori (prima din acest an), realizată în colaborare cu Grădina Botanica „Dimitrie Brândză” a Universității din București.
Timbrul cu valoarea nominală de 1,80 lei (contravaloarea unei imprimate interne cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 grame) prezintă laleaua, ce face parte din familia Liliaceae.
Timbrul cu valoarea nominală de 1,90 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea de până în 50 grame) reprezintă grafic narcisa, parte din familia Amaryllidaceae.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 grame) este ilustrată floarea de piersic.
Dalia, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei (contravaloarea unei imprimate interne cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 grame), face parte din familia Asteraceae.
Macul, floarea redată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei (nici un tarif poștal în vigoare pentru acestă valoare nominală - utilizată cu alte valori pentru tarifare superioară), face parte din familia Papaveraceae.
Anemona sau floarea vântului, ce face parte din familia Ranunculaceae, apare pe timbrul cu valoarea nominală de 53,50 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare externe cu greutatea cuprinsă între 1.000 și 2.000 grame).
Pe plicul „prima zi” a emisiunii a fost ilustrat ghiocelul. Galanthus nivalis face parte din familia Amaryllidaceae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate