Publicitate

28 ianuarie 2020

Faună polară

Astăzi, 28 ianuarie 2020, Romfilatelia în colaborare cu Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București au pus în circulație o nouă emisiune intitulată Faună polară (LP 2271). Tematica faună se află în topul preferințelor colecționarilor de mărci poștale, ce își vor completa colecțiile cu 4 specii polare.
Lupul arctic (Canis lupus arctos), redat grafic pe timbrul cu valoarea de 1,80 Lei (contravaloarea unei imprimate interne, neprioritare, cu greutatea cuprinsă întră 100 și 500 de grame), face parte din familia Canidae şi este o subspecie a lupului care trăiește în partea septentrională a Americii de Nord. Pentru francare, Poșta Română a primit 6.400 de timbre cu această valoare nominală, în coli de 32 de mărci poștale.
Bufnița polară (Bubo scandiacus) sau bufnița albă, ilustrată pe timbrul cu valoarea de 2 Lei (contravaloarea unei corespondențe interne, neprioritare, cu greutatea cuprinsă întră 50 și 100 de grame), face parte din ordinul Strigiformes, familia Strigidae. Este răspândită în ținuturile polare nordice de tundră. Pentru francarea acestui tip de corespondență, Poșta Română a primit un număr de 4.000 de timbre cu această valoare nominală, paginate în coli de 32 de mărci poștale.
Vulpea polară (Vulpes lagopus), a cărei imagine este reprodusă pe timbrul cu valoarea de 7 Lei (contravaloarea unei corespondențe externe, prioritare, cu greutatea de până la 50 de grame), este un animal carnivor, din ordinul Carnivora, familia Canidae. Vulpea polară trăiește în regiunile polare de tundră. Animalul este adaptat la clima rece, având o blană deasă, iar talpa labelor fiind acoperită cu blană. Pentru francarea acestui tip de corespondență, Poșta Română a primit un număr de 5.600 de timbre cu această valoare nominală, paginate în coli de 32 de mărci poștale.
Iepurele arctic (Lepus arcticus) sau iepurele polar, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei (contravaloarea unei recomandate externe, prioritare, cu greutatea de până la 50 de grame), este o specie adaptată în mare măsură la habitatul rece, montan. În trecut, era considerată a fi o subspecie a iepurelui montan, însă oamenii de știință au decis că trebuie privită ca o specie separată.
Timbrele au dimensiunile de 48 x 33 mm (respectiv 33 x 48 mm) și au fost machetate de Mihail Vămășescu. Emisiunea este însoțită de 2 FDC-uri (450 de seturi) și un album filatelic (LP 2271a), realizat într-un tiraj de 225 exemplare numerotate. Acesta cuprinde un bloc de patru timbre nedantelate, împreună cu cele două FDC-uri care au ștampila „prima zi” aplicată în folio argint.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate