Publicitate

marți, 19 noiembrie 2019

Emoțiile animalelor

Dintr-un comunicat de presă postat pe site-ul Romfilatelia aflăm că societatea va pune în circulație, astăzi, 19 noiembrie 2019, emisiunea filatelică Emoțiile animalelor.
Emisiunea de mărci poștale reproduce imaginile a câtorva exemplare ale faunei, precum elefantul, câinele, pisica, ursul polar, macacul și foca cenușie.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei, este reprodusă o imagine în care sunt prezentați în prim plan o mamă și un pui de urs polar, într-un moment de tandrețe și ocrotire maternă.
Macacul (Macaca sylvanus), din familia Cercopithecidae, se regăsește în imaginea timbrului cu valoarea nominală de 3,10 lei.
Prietenia și apropierea dintre două specii ce sunt renumite pentru lipsa de toleranță una față de cealaltă sunt surprinse în imaginea timbrului cu valoarea de 5 lei, în care sunt prezenți trei pui de pisică din rasa europeană și un câine din rasa Saint Bernard, care îi protejează. 
Elefantul african (Loxodonta africana) face parte din familia Elephantidae și din ordinul Proboscidea, fiind ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei, surprins într-un moment de bucurie și joacă, între doi pui.
Pe plicul „Prima zi” este redată imaginea unei foci cenușii (Halichoerus grypus), surprinsă într-un moment de relaxare pe plajă. Foca cenușie populează zonele cu ape înghețate din Atlanticul de Nord și Marea Baltică și face parte din familia Phocidae.
Emisiunea este completată de un album filatelic realizat în tiraj limitat de 225 exemplare care este echipat cu blocul de 4 timbre nedantelate al emisiunii și plicul „prima zi” având ștampila „prima zi” aplicată în clar cu folio, ambele produse fiind numerotate de la 001 la 225. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu