Publicitate

11 noiembrie 2019

Emisiune comună România-Gibraltar - „Rezervații naturale”

Dintr-un comunicat de presă postat pe site-ul Romfilatelia aflăm că mâine, 12 noiembrie, va avea loc punerea în circulație a emisiunii comune de mărci poștale România-Gibraltar intitulată „Rezervații naturale”, ilustrând pe timbre Parcul Național Retezat din România și Rezervația Naturală Upper Rock din Gibraltar.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei este reprezentat Parcul Național Retezat, situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, protejând habitate naturale de interes comun. Parcul Național Retezat definește o zonă de interes național protejată prin lege, menită să păstreze nealterată biodiversitatea și să mențină capacitățile de adăpostire a faunei sălbatice și a florei spontane.
Rezervația Naturală Upper Rock este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei. În Gibraltar, pe coasta de sud a Peninsulei Iberice, mărginită de Spania, se regăsește una dintre minunile naturale ale lumii. Într-un peisaj dominat de Stânca Gibraltarului, o rezervație naturală s-a identificat ca un miracol al creației organice.
Albumul filatelic, care însoțește emisiunea filatelică, este realizat în tiraj limitat de 225 exemplare şi este echipat cu blocul de 2 timbre nedantelate al emisiunii şi plicul „prima zi” având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio. Fiecare element este numerotat de la 001 la 225.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate