Publicitate

21 februarie 2019

Rase de câini

Câinele este cel mai popular animal de companie din lume şi nu degeaba este supranumit cel mai bun prieten al omului. Este unul dintre cele mai inteligente animale și abilitățile lui continuă să ne surprindă.
Câinii sunt animalele care se atașează cel mai mult de oameni și în majoritatea cazurilor sunt capabili să își sacrifice viața pentru a-și apăra stăpânul, dacă acesta se află în pericol.
De-a lungul timpului, câinii au fost parte din numeroase evenimente notabile. Operațiuni de salvare, misiuni în spațiu, dovezi de curaj, au avut ca protagoniștii câinii.
Romfilatelia dedică celor mai îndrăgite animale, prieteni ai omului, emisiunea de mărci poștale „Rase de câini”, aceasta înscriindu-se în lista celor mai apreciate tematici filatelice.
Ciobănescul Românesc Mioritic, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei, a fost selecționat dintr-o rasă naturală existentă în Munții Carpați, principalul motiv fiind utilitatea. Datorită taliei sale mari, cu un corp bine dezvoltat, precum și aspectului său viguros și spectaculos, această rasă este foarte apreciată în România.
Ciobănescul Românesc Carpatin, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, este o rasă endemică prezentă în spațiul Carpato-Danubian. Câine de turmă, utilizat de secole de către păstorii români din Munții Carpați la paza turmelor, Ciobănescul Carpatinse remarcă prin atașamentul său instictiv și necondiționat față de stăpânul său.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei este reprezentat Ciobănescul Românesc de Bucovina, rasă naturală care s-a format în arealul Carpaților, în nord-estul României, în Bucovina. Rasa a beneficiat de o atenție specială în ceea ce privește selecția și ameliorarea, ceea ce a condus la existența tipului actual.
Ciobănesc Românesc Corb, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 12 lei, este o rasă naturală care s-a format în arealul Carpaților Meridionali și regiunile subcarpatice (Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov). Deși aria sa de răspândire este relativ restrânsă, datorită calitaților sale, populația existentă este numeroasă.
Emisiunea de mărci poștale „Rase de câini” va fi disponibilă începând de vineri, 22 februarie 2019. Aceasta este completată de setul de 1 plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 28 timbre și minicoală de 5 timbre, 1 vinietă și bloc de 4 timbre (perfor parțial).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate