Publicitate

09 februarie 2018

Tarife, francaturi - februarie 2018

Au trecut mai bine de o lună de când a început acest an, iar Poșta Română din cele cinci emisiuni de timbre poștale lansate până acum nu a primit nici un timbru cu valoarea nominală de 1,30 lei necesară francării corespondenței interne simple. Nici n-avea cum, deoarece la negocierile cu Romfilatelia se pare că nu a solicitat acest lucru. Uitându-ne retrospectiv la anul trecut, teoretic ar fi trebuit să rămână cu ceva timbre din cele 1.176.000 exeplare căpătate în emisiunile speciale de Paște și Crăciun. Că deh, au fost singurele cu acest nominal, iar românul o ține într-o sărbătoare continuă de la Paște la Crăciun. Și invers!
Prima vedere pe care am primit-o în această lună, sosește tocmai din Alexandria și a fost expediată pe data de 1 februarie și a ajuns după 8 zile. Totodată este prima vedere pe care am zărit ștampila de sosire. Se pare că s-au terminat și timbrele de 1,30 lei din emisiunea Parcul Național Ceahlău (L.P. #2118) la O.P. Alexandria deoarece au suprafrancat vederea în dauna expeditorului cu timbrul de 1,40 lei (Ursul brun - RO #7304) din 2016 (emis la 1 septembrie) fără a avea vre-o etichetă suplimentară a regimului Prioritar sau Recomandat necesar acestui tarif. Ori, nu pot să cred, că brusc și dintr-o dată, o simplă ilustrată a ajuns să treacă în prima treaptă superioară de greutate pentru a fi tarifată astfel.
Dacă ursulețul brun se mișcă-n cet (dar sigur), iată că Arnica revine cu forțe proaspete! O altă vedere a străbătut același traseu, de data asta doar în două zile (din păcate fără ștampilă de sosire). Expediată pe 7 februarie a ajuns la destinație pe data de 9 februarie, CPI fiind francată cu timbrul de 1,30 lei din emisiunea Parcul Național Ceahlău (L.P. #2118) la O.P. Alexandria (Arnica - RO #7303) din 2016 (emis la 1 septembrie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate