Publicitate

28 mai 2024

Muzică și activism prin intermediul filateliei

Cântecul „La puerta violeta”, interpretat de Rozalén, pseudonimul cântăreței María de los Ángeles Rozalén Ortuño (născută în 1986), este prezent pe un timbru poștal. Artista a fost inclusă într-o emisiune filatelică dantelată din Spania în 2023 pentru contribuțiile sale de succes în lumea muzicii pop și a muzicii folk contemporane.
Cu cinci albume lansate, Rozalén a câștigat atenția publicului și a criticii de specialitate. Pe parcursul carierei sale, a obținut importante recunoașteri, devenind și o voce influentă în activismul social, folosind muzica pentru a sprijini drepturile minorităților și comunităților defavorizate. În timpul spectacolelor sale, este acompaniată de Beatriz Romero, interpretă a limbajului semnelor, contribuind astfel la promovarea incluziunii.
Timbrul poștal al emisiunii, cu valoarea nominală de 6,45 euro, face referire la piesa sa din 2017: „La puerta violeta” - un imn împotriva agresiunii sexiste. Videoclipul, accesibil prin intermediul codului QR de pe manșeta coliței, ilustrează vizual subiectul dureros al abuzului, folosind metafora ariei Segura din Albacete după incendiul devastator din acea vară. Aceasta este modalitatea prin care artista a ales să sprijine lupta împotriva violenței de gen și să evidențieze consecințele grave ale incendiilor asupra munților noștri. Mesajul esențial al acestei emisiuni filatelice este acela de a avea grijă de pământul nostru și de toți oamenii care îl locuiesc. Trebuie să ne pese de viață!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate