Publicitate

14 mai 2024

Gardienele magiei și frumuseții

Încă din vremuri străvechi, basmele românești au fost înfățișate de către zâne, ființe magice ce veghează asupra poveștilor și destinului personajelor lor.

Aceste creaturi fermecătoare îmbogățesc cu farmecul lor lumea basmelor, oferindu-le o aură de mister și frumusețe. Zânele din basmele românești sunt adesea reprezentate ca fiind ființe pline de noblețe și puteri magice, care intervin în viața eroilor pentru a le îndruma pașii și a le oferi ajutor în momente dificile.
Una dintre cele mai cunoscute zâne din folclorul românesc este Zâna Zânelor, o figură emblematică ce veghează asupra celorlalte zâne și asupra lumii magice. Ea este adesea descrisă ca având o frumusețe ireală și o înțelepciune profundă, fiind cea care hotărăște soarta multor eroi și eroine din basme. Zâna Zânelor este considerată o ghidă spirituală și o ocrotitoare a naturii, intervenind în viața oamenilor pentru a le oferi sfaturi înțelepte și ajutor neașteptat.
O altă zână importantă din basmele românești este Zâna Florilor, o ființă delicată și plină de gingășie, care veghează asupra frumuseții naturii și a sentimentelor pure. Ea este adesea asociată cu primăvara și reînnoirea vieții, având puterea de a înflori pământul și de a aduce bucurie în inimile oamenilor. Zâna Florilor este adesea invocată în momente de nevoie, pentru a aduce alinare și speranță în sufletele celor ce o caută.
În basmele românești, zânele sunt adesea prezentate ca fiind protectoare ale copiilor și ale inocenței lor. Ele intervin în viețile micuților eroi pentru a-i ocroti de primejdii și pentru a le oferi înțelepciune și îndrumare. De asemenea, zânele sunt deseori asociate cu lumea plantelor și a animalelor, având puterea de a comunica cu toate ființele vii și de a le oferi ajutor în momente de cumpănă.
Pe lângă aspectele lor benefice, zânele din basmele românești pot avea și o latură mai întunecată. Unele dintre ele pot fi capricioase și imprevizibile, punând la încercare curajul și înțelepciunea eroilor. Totuși, chiar și atunci când se confruntă cu provocări și obstacole, eroii din basmele românești pot conta pe ajutorul zânelor, care îi îndrumă și îi sprijină în călătoria lor.
Zâna florilor, alături de suratele ei, Zâna primăverii și Prințesa florilor, sunt personajele principale ale emisiunii filatelice intitulate „Florile culorilor” (LP #2465), lansată de către Romfilatelia pe 8 mai 2024. Această emisiune, machetată de George Ursachi, cuprinde trei mărci poștale cu valorile nominale de 5 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea cuprinsă între 500 și 2.000 de grame), 6 lei (contravaloarea unei corespondențe interne prioritare cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame sau a unei recomandate interne neprioritare cu greutatea de până în 100 de grame) și 25 lei (contravaloarea unei recomandate externe prioritare cu greutatea de până în 100 de grame), împreună cu un plic „prima zi” (181 de exemplare) și trei cărți poștale maxime (170 de seturi), dedicate pasionaților de maximafilie.
În concluzie, zânele din basmele românești sunt personaje magice și fascinante, ce aduc o aură de mister și frumusețe în lumea poveștilor și de prezența cărora ne bucurăm acum prin intermediul filateliei. Cu puterile lor magice și înțelepciunea lor, aceste ființe fermecătoare veghează asupra destinului eroilor și contribuie la farmecul și învățămintele basmelor românești, transmițând mesaje de iubire, speranță și curaj.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate