Publicitate

31 mai 2024

Expoziția Națională de Filatelie „CENTENARUL ASOCIAȚIEI FILATELIȘTILOR SIBIENI (1924-2024)”

Asociația Filateliștilor din județul Sibiu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Asociațiunea ASTRA, organizează Expoziția Națională de Filatelie „CENTENARUL ASOCIAȚIEI FILATELIȘTILOR SIBIENI (1924-2024)”. Evenimentul va avea loc între 6 și 8 septembrie 2024, în Holul Bibliotecii Județene ASTRA (Corp B) din Sibiu.
Expoziția este destinată membrilor asociațiilor filatelice din toată țara care expun colecții ce au obținut cel puțin o diplomă de medalie de argint la o expoziție interjudețeană sau națională. Fiecare expozant poate participa în clasa de competiție cu maxim două exponate. Sunt acceptate și exponate noi, pe baza unei recomandări scrise din partea asociației de care aparține expozantul, care să ateste calitatea exponatului.
Participarea trebuie solicitată în scris printr-o cerere tip, furnizată de organizatori, și aprobată de asociația din care face parte expozantul. Cererile, împreună cu copia planului exponatului, trebuie trimise Comitetului de organizare până pe 25 iunie 2024. Confirmarea participării pentru exponatele admise se va face până la 10 iulie 2024.
Exponatele trebuie trimise Comitetului de organizare până la 25 august 2024 la adresa: Salade Nicolae, Str. O. Goga nr. 45, 550490 SIBIU 6 sau pe e-mail la nicusalade@yahoo.com.
Exponatele din clasa tineret trebuie să ocupe minimum 3 fețe de panou, iar cele din clasa maturi minimum 5 fețe de panou, cu excepția exponatelor din clasa „UN PANOU”. Fiecare panou trebuie să aibă 16 file format A4 (30 x 21 cm) sau 8 file A3, protejate în folie de plastic transparentă. Fiecare filă trebuie numerotată pe verso, cu numărul panoului și al filei, titlul exponatului, numele expozantului și adresa. Fiecare exponat va fi însoțit de un inventar în două exemplare. Comitetul de organizare va asigura securitatea exponatelor pe durata expoziției.
Exponatele vor fi returnate în termen de 10 zile de la închiderea expoziției. În timpul expoziției, exponatele nu pot fi demontate și preluate decât cu acordul președintelui Comitetului de organizare.
Participarea la expoziție este gratuită. Cererile de participare trebuie trimise la adresa: Salade Nicolae, Str. O. Goga Nr. 45, 550490 Sibiu 6 sau pe e-mail la nicusalade@yahoo.com. Informații suplimentare pot fi obținute de la Salade Nicolae (e-mail: nicusalade@yahoo.com, telefon: 0764336313) sau Dejugan Ioan (e-mail: neludejugan@yahoo.com, telefon: 0721520910).
CLASELE DE PARTICIPARE:
CLASA DE ONOARE: pentru exponate care au obținut medalii de aur în ultimii 5 ani la expoziții internaționale sau care au fost invitate special de către Comitetul de organizare.
CLASA HORS CONCOURS: pentru exponate aparținând membrilor juriului și familiilor acestora sau pentru care s-a solicitat această opțiune.
CLASA COMPETIȚIE: pentru maturi și tineret, cu tematică generală la clasele: istorie poștală, filatelie tematică, cartofilie, maximafilie, aero și astrofilatelie, întreguri poștale, open, fiscale, „Un panou” și literatură filatelică.
Juriul expoziției va fi compus din 3-5 membri și un secretar fără drept de vot. Deliberările sunt secrete și deciziile finale. Președintele juriului va fi propus de Comitetul de organizare și aprobat de Comitetul Director al F.F.R.
Vor fi acordate diplome în rang de medalie: aur, vermeil mare, vermeil, argint mare, argint, bronz argintat, bronz și diplomă de participare. Juriul poate recomanda acordarea de premii speciale pentru cele mai bune colecții. Pentru exponatele din clasa „UN PANOU” se vor acorda diplome corespunzătoare punctajului obținut.
Prin participare, expozantul își exprimă acordul cu regulamentul expoziției. Comitetul de organizare va realiza catalogul și palmaresul expoziției, diploma expoziției, plicuri și ștampile speciale, insigna și medalia expoziției, toate distribuite gratuit expozanților, organizatorilor, juriului și oficialităților.
Fiecare expozant va primi un singur set de materiale, indiferent de numărul de exponate prezentate. Comitetul de organizare își rezervă dreptul de a modifica regulamentul, anunțându-i pe cei interesați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate