Publicitate

22 februarie 2024

Ziua Mondială a Cercetaşilor

Ziua Mondială a Cercetaşilor (în engleză World Scout Day) este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 februarie. Această zi comemorează nașterea fondatorului mișcării cercetășești, Lordul Robert Baden-Powell, născut la 22 februarie 1857.
Scopul acestei zile este de a marca valorile, tradițiile și realizările mișcării cercetășești în întreaga lume, precum și de a încuraja tinerii să se implice în activitățile cercetășești. Această sărbătoare este sărbătorită de milioane de cercetași din întreaga lume, care organizează diverse activități și evenimente pentru a sărbători această ocazie.
Mișcarea cercetășească a fost fondată de Baden-Powell în Anglia în 1907, cu scopul de a dezvolta abilitățile și valorile tinerilor și de a promova încrederea în sine, responsabilitatea și spiritul de echipă. Mișcarea s-a răspândit rapid în întreaga lume și astăzi există milioane de cercetași activi în peste 160 de țări.
Prin activitățile lor, cercetașii își dezvoltă abilități practice și sociale, cum ar fi orientarea, supraviețuirea în natură, prim ajutorul, comunicarea și leadership-ul. Mișcarea cercetășească promovează, de asemenea, valorile de respect pentru natură, cooperare și toleranță față de diferite culturi și religii.
În fiecare an, evenimentul Ziua Mondială a Cercetașilor se concentrează pe o anumită temă pentru a evidenția un aspect important al mișcării cercetășești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate