Preocupările privind protecția solului există de mult timp, dar până în 2015 nu s-au concretizat vizibil la nivel internațional. În 2015, Organizația Națiunilor Unite a decis că trebuie să ia o poziție în acest sens, astfel că 2015 a fost desemnat Anul Internațional al Solurilor. Această inițiativă a luat amploare, astfel încât chiar și unele dintre administrațiile poștale au decis să participe activ, emitând o serie de efecte filatelice în acord cu și ca urmare a politicii Națiunilor Unite.
Studiul de față, apărut în Analele Universităţii din Oradea, Fascicula: Protecţia Mediului, Vol. XXXVI, 2021, elaborat de către inginerii băimăreni, pasionați și de filatelie, Cioruța Bogdan-Vasile, Coman Mirela și Pop Alexandru Leonard, propune o analiză a emisiunilor de mărci poștale, pentru a ilustra o altă perspectivă asupra protecției solului. Indexarea, prelucrarea, analiza, descrierea și difuzarea materialului filatelic s-au realizat prin prisma site-urilor administrațiilor poștale din întreaga lume, și prin site-urile cu conținut filatelic dedicat (cum ar fi Colnect®, Delcampe®, PicClick®, StampWorld® etc. ).
Rezultatele obţinute ca un summum filatelic arată că au existat preocupări speciale care vizează promovarea protecţiei solului şi Anul Internaţional al Solurilor. Mai mult, aceste preocupări s-au concretizat atât ca timbre și FDC, cât și ca tiraje, filatelia tematică susținând cauza umanitară a protecției solului, în special, și a agriculturii durabile în general.
Publicitate
31 ianuarie 2022
Preocupări filatelice pentru protecția solului: 2015 - Anul Internațional al Solurilor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu