Publicitate

04 septembrie 2021

Medalii Olimpice 2020

Maximă realizată de Alexandru Antonache.

Patru medalii – una de aur, trei de argint – alcătuiesc „recolta” cu care s-au întors acasă sportivii români participanți la Jocurile Olimpice 2020, desfășurate în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Sporturile la care au obținut aceste succese sunt canotajul și scrima.
În onoarea medaliaților Romfilatelia a introdus în circulație, miercuri, 18 august 2021, emisiunea de mărci poștale Medalii Olimpice 2020 (LP #2335), alcătuită din patru timbre (63 x 27 mm) și o coliță dantelată (97 x 58 mm cu dimensiunea timbrului de 52 x 42 mm), machetate de Mihail Vămășescu.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei și pe colița dantelată cu valoarea de 31,50 lei sunt reprezentate Nicoleta Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş. În proba de dublu vâsle feminin, ele au ocupat locul 1, obținând astfel medalia de aur, dar au stabilit și un nou record olimpic.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei este reprezentată scrimera Ana-Maria Popescu, care a obținut, la spadă, medalia de argint olimpică.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei sunt reprezentați Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, care au câștigat argintul în proba de dublu rame masculin.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei sunt reprezentați Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, care au obținut medalia de argint în proba de patru rame fără cârmaci masculin.
Emisiunea este însoțită de 2 FDC-uri (237 seturi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu