Publicitate

04 septembrie 2021

Flamingo

Păsările flamingo (flamingii) reprezintă o familie de șase specii de păsări acvatice; patru dintre acestea sunt răspândite în America, iar două – în Asia, Europa și Africa. Comportamentele neobișnuite – felul în care stau ore întregi într-un picior sau spectaculoasele lor dansuri nupțiale – și înfățișarea lor aparte au atras de multă vreme atenția oamenilor.
Romfilatelia, în colaborare cu Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a propus iubitorilor de păsări şi colecționarilor o emisiune specială cu tematica Flamingo (LP #2336), compusă din patru mărci poștale, care a intrat în circulație miercuri, 25 august 2021.
Flamingo andin (Phoenicoparrus andinus), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei, trăiește în preajma lacurilor montane din Anzi, în Peru, Argentina și Chile, adesea în colonii mixte, alcătuite din mai multe specii sud-americane de flamingi.
Flamingo chilian (Phoenicopterus chilensis), redat pe al doilea timbru cu valoarea nominală de 1,70 lei, cuibărește în America de Sud, în Ecuador, Peru, Chile, Argentina și estul Braziliei.
Flamingo mic (Phoeniconaias minor), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei, trăiește în Africa sub-sahariană și în nord-vestul Indiei.
Flamingo roz (Phoenicopterus roseus), redat pe ultimul timbru al seriei cu valoarea nominală de 19,50 lei, este cea mai mare dintre speciile de flamingo (110–150 cm înălțime) și cel mai larg răspândită; trăiește în Africa, subcontinentul indian, Orientul Mijlociu și sudul Europei.
Emisiunea este machetată de Răzvan Popescu și este completată de un FDC (222 plicuri) și o mapă filatelică (208 exemplare) echipată cu blocul filatelic special de patru timbre nedantelate al emisiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate