Publicitate

07 mai 2021

Parcul Național Cozia

Parcul Național Cozia se găsește în partea central-sudică a Carpaților Meridionali. Limitele parcului se suprapun peste partea de est a Munților Căpățânii, întregul masiv al Masivului Cozia și peste partea de sud-est a Munților Lotrului. Întreaga suprafață de 17.100 ha a parcului se află în județul Vâlcea.
Aria naturală se întinde în partea estică a județului Vâlcea (aproape de limita de graniță cu județul Argeș), pe teritoriile administrative al orașelor Brezoi și Călimănești și pe cele ale comunelor Berislăvești, Perișani, Racovița și Sălătrucel și este străbătută de drumul național DN7, care leagă municipiul Râmnicu Vâlcea de orașul Tălmaciu.

Cu prilejul „Zilei Păsărilor și Arborilor” care va fi sărbătorită luni, 10 mai 2021, Societatea Română de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga” a realizat o frumoasă ștampilă ocazională dedicată Parcului Național Cozia, în avanpremiera Zilei Europene a Parcurilor. Ea va fi aplicată complementar pe corespondența expediată de la Oficiul Poștal Brezoi, cod poștal 245500. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate