Publicitate

08 mai 2021

200 de ani de la înființarea Companiei de faianță Gien

Compania de faianță Gien a fost înființată în 1821 de englezul Thomas Hall, din Stoke-on-Trent, care a dorit să introducă în Franța serviciile de masă din ceramică fină. În secolul al XIX-lea, Gien a devenit una dintre cele mai cunoscute mărci din Europa fiind preferata familiilor aristocratice din acea vreme. Circa 2.500 de familii nobiliare își comandau la acea vreme seturi de porțelan pentru masă, inscripționate cu blazoanele proprii. Acest standard înalt al calității și designului nu doar că a sporit renumele brandului, dar i-a adus și o serie de premii importante. Gien a câștigat premii importante la Expoziția Mondială de la Paris din 1839 și 1867, iar în 1900 a câștigat Medalia de Aur.

Cu prilejul aniversării a 200 de ani de la înființarea companiei, Poșta Franceză va pune în circulație pe data de 2 iulie 2021 o marcă poștală cu valoarea nominală de 2,56 euro (contravaloarea unei scrisori prioritare cu greutatea cuprinsă între 20 și 100 de grame cu destinația Franța, Monaco, Andora și sectoarele poștale deservite de armata franceză), reproduce o frumoasă vază înflorată de Gien. Timbrul are formă pătrată cu latura de 40,85 mm și dantelura de 13 unități este tipărit monocrom (albastru) și paginat în minicoală de 12 timbre (3 rânduri pe 4 coloane) fiind tipărit într-un tiraj de 600.000 mărci poștale. Ștampilele „Prima zi a emisiunii” vor fi disponibile la Gien și Paris, între orele 10 - 17 (ora Franței). Timbrele se vor găsi la vânzare liberă începând cu data de 5 iulie 2021.


Un comentariu:

  1. Superb timbrul ! Mă întreb doar dacă compania era de faiantă sau de porțelan .... cred că la greutate e diferența ! Că și Faimarul facea și face încă seturi de masă frumoase, dar grele ... ca am spart o gramadă de farfurii spălând vase !! Cu respect, Simona

    RăspundețiȘtergere

Publicitate

Persoane interesate