Publicitate

22 mai 2021

200 de ani de la nașterea fondatorului terapiei Kneipp

Sebastian Anton Kneipp s-a născut la 17 mai 1821 în localitatea Stephansried, situată în Suabia Superioară, fiind fiul unui țesător sărac. La o vârstă fragedă a trebuit să câștige venituri suplimentare ajutându-l pe tatăl său la război și lucrând ca păstor de vite. Ulterior a devenit servitor în Grönebach și a luat legătura cu pastorul local, care l-a introdus în medicina pe bază de plante.
O rudă îndepărtată i-a permis mai târziu lui Kneipp să urmeze liceul, unde a început să studieze teologia în 1948. Un an mai târziu, bolnav de tuberculoză, s-a tratat cu aplicații de apă după ce a citit o carte despre acest subiect. După recuperare, a continuat tratamentul cu apă atât pentru el cât și pentru cei din jurul său. Cura de apă (hidroterapie) fondată de el este unul dintre „cei cinci stâlpi ai învățăturii sănătății Kneipp”. 

Cu prilejul aniversării a 200 de ani de la nașterea pastorul Sebastian Kneipp, Asociația Filateliștilor din județul Caraș-Severin au realizat o ștampilă aniversară, de formă dreptunghiulară (79 x 35 mm) care a fost aplicată complementar pe corespondența expediată pe data de 17 mai 2021 de la oficiul poștal din Oravița. Îi mulțumesc lui Florin Secoșan pentru frumoasele piese filatelice trimise care poartă amprenta acestei ștampile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate