Publicitate

28 ianuarie 2021

Expoziție de filatelie & numismatică și recital pian „Mozart - 265”

Miercuri, 27 ianuarie 2021, începând cu ora 18.00, au fost marcați – online, de la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița – 265 de ani de la nașterea compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791), printr-o expoziție filatelică din colecția Ion Mircea Felmeth, o mini-expoziție numismatică din colecția Erwin Josef Țigla și un recital de pian susținut de prof. Remus Hosz, titular de catedră (pian) în cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița. În program au fost interpretate sonatele K. V.283 și K. V.283 - Facile.
Evenimentul a fost organizat de Societatea pentru Cultură „Metarsis” în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.
Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița împreună cu Asociația Filateliștilor din Caraș-Severin a marcat la 27 ianuarie 2021 împlinirea a 265 de ani de la nașterea lui Mozart, printr-un plic filatelic ocazional și o ștampilă aferentă, aceasta din urmă fiind aprobată prin Federația Filatelică Română de către Poșta Română, astfel încât, întreaga corespondență care a plecat de la Oficiul Poștal Reșița 1 în această zi a fost obliterată cu această ștampilă ocazională.
Evenimentul a fost transmis pe următoarele conturi Facebook: Metarsis și Demokratisches Forum der Banater Berglanddeutschen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate