Publicitate

02 februarie 2021

Delta Moldovei

La doar câteva zile de la intrarea în vigoare a noilor tarife poștale, Romfilatelia introduce în circulație miercuri, 3 februarie 2021, emisiunea de mărci poștale Delta Moldovei, alcătuită din 7 mărci poștale, pentru a sărbători Ziua Mondială a Zonelor Umede din 2 februarie.
Stârcul galben (Ardeola ralloides) este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne cu greutatea de până în 50 de grame).
Stârcul de noapte (Nycticorax nycticorax) este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame).
Bătăușul (Calidris pugnax) este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,40 lei (contravaloarea unei recomandate neprioritare interne cu greutatea de până în 50 de grame).
Nagâțul (Vanellus vanellus) este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 5,50 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame).
Eretele de stuf (Circus aeruginosus) este înfățișat pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei (contravaloarea unei corespondențe prioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame).
Chira de baltă (Sterna hirundo) este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei (taxa de recomandare externă).
Egreta mică (Egretta garzetta) apare pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei (contravaloarea unei recomandate prioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame).
Piciorongul (Himantopus himantopus) este reprezentat pe plicul „prima zi” a emisiunii.
Mapa filatelică este realizată în tiraj limitat de 203 exemplare și este echipată cu blocul special de 7 timbre dantelate, al emisiunii, având ștampila aplicată în clar cu folio aur. Blocul filatelic este numerotat de la 001 la 203.
Emisiunea este paginată în coală de 80 timbre + 1 vinietă, minicoală de 5 timbre + 1 vinietă + tête-bêche și bloc special de 7 timbre dantelate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate