Publicitate

29 octombrie 2019

100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca

Pentru a omagia două instituții de învățământ românesc emblematice, Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 1 noiembrie a.c., emisiunea de mărci poștale „100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca”.
Emisiunea este alcătuită din două timbre și o coliță nedantelată.
Timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei ilustrează Universitatea Babeș-Bolyai. Universitatea românească din Cluj și-a început activitatea la aproape un an după Marea Unire din 1 decembrie 1918, când reprezentanții românilor votaseră în unanimitate alipirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.
Redată pe timbrul cu valoarea nominală de 12 lei se află imaginea sediului Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, considerată, de asemenea, o instituție educațională valoroasă a orașului. Facultatea maghiară de Medicină a fost fondată chiar de la începutul existenței Universității „Ferencz Jozsef” din Cluj, adică în 1872. În perioada 1888-1901 au fost construite clinicile și institutele Facultății.
Colița emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei, prezintă o splendidă imagine care aparține Grădinii Botanice din Cluj-Napoca, instituție a Universității Babeș-Bolyai.
(sursa: Romfilatelia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu