Publicitate

03 decembrie 2018

Expoziția filatelică temporară „Arhitectură și meșteșuguri tradiționale”


Ca în fiecare an, în ultimii 7 ani, sub egida Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, a Ordinului Arhitecților din România - filiala Maramureș și a Asociației Generale a Inginerilor din România - filiala Maramureș, și anul acesta se organizează Simpozionul „Casa ecologică între vis și realitate”.
Pentru al doilea an consecutiv manifestarea va cuprinde și o expoziție tematică de filatelie și carto-maxifilatelie intitulată „Arhitectură și meșteșuguri tradiționale”. Această expoziție face parte dintr-un amplu proiect „Valențele comunicării prin timbre”.
Filateliștii Alexandru-Leonard POP și Bogdan CIORUȚA, ingineri în cadrul Oficiului de Informatizare și Comunicații al UTCN-CUNBM expun piese filatelice din perioada 1936-2016. Autorii au deschis o serie de prezentări despre ceea ce a dat valoros, filatelia, civilizației și culturii românești, prin fracțiuni de imagini - timbre, blocuri, minicoli, FDC-uri și cărți poștale ilustrate - cu oameni și locuri, arhitectură tradițională (case din lemn, instalații tehnice, anexe gospodărești, clădiri administrative etc.), meșteșug popular (ceramică, sculpturi în lemn, covoare țărănești), costum național ș.a.
Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 7-15 decembrie 2018 la sediul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare (Bd. Independenței, nr. 4B) și în perioada 11 decembrie - 15 ianuarie la sediul Centrului Universitar Nord (str. Dr. Victor Babeș, nr. 62A).
Vă așteptăm cu mult drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate