Publicitate

miercuri, 6 iunie 2018

Cupa Mondială FIFA 2018

Cu prilejul desfășurării celei de-a douăzeci și una ediții a Cupei Mondiale FIFA 2018, Romfilatelia introduce în circulație,  joi, 7 iunie 2018, emisiunea de mărci poștale dedicată acestei competiții sportive internaționale, care reprezintă, în egală măsură, prilej de bucurie, atât pentru iubitorii fotbalului, cât și pentru filateliști.
Cele patru mărci poștale ale emisiunii, ilustrează, într-o manieră stilizată, dinamica fazelor unei partide de fotbal.  Considerat un fenomen social, fotbalul, cel mai popular sport din lume, urmărit de milioane de oameni, face parte din categoria jocurilor sportive de echipă, care se desfășoară în baza unui regulament simplu și accesibil.
Timbrul cu valoarea nominală de 1,70 lei are corespondență în francarea unei scrisori neprioritare interne având greutatea cuprinsă între 100 și 500 g. Pentru cel de 2 lei nu am găsit un serviciu poștal echivalent, însă ar putea fi folosit cu succes pentru completarea la un tarif superior (de exemplu, alături de un timbru cu nominalul de 3 lei ar acoperi serviciul unei corespondenţe neprioritare nestandard externă). Serviciul nestandard (plicuri plate) prioritar intern, cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 g este deservit de timbrul cu valoarea nominală de 3 lei. Pentru corespondenţă prioritară internațională, cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 g, poate fi folosit timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei.
Emisiunea de mărci poștale este completată de plicul prima zi și blocul de 4 timbre, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 6 timbre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu