Publicitate

04 octombrie 2024

O comoară literară pentru pasionații de filatelie

Una dintre cele mai valoroase și utile cărți de filatelie publicate în ultimii 45 de ani este „Dicționar filatelic” scris de Marcel Dănescu. Această lucrare remarcabilă a fost lansată pe 4 octombrie 1979 și se distinge prin prezentarea grafică excelentă și calitatea tipografică de lux. Cu 222 de pagini ilustrate în mod egal și 32 de planșe policrome, acest dicționar a fost conceput de autor cu intenția de a oferi filateliștilor un instrument de lucru esențial.
„Dicționar filatelic” rămâne un izvor important de informații și cunoștințe, cu un rol formativ și educativ semnificativ, și după patru decenii și jumătate. Indiferent dacă sunt începători sau avansați, toți filateliștii beneficiază de utilitatea acestei cărți publicate de editura „Sport-turism”. Lucrarea cuprinde întreaga terminologie de specialitate, facilitând munca de organizare și întocmire a unei colecții.
Pe lângă terminologie, dicționarul oferă ample referințe privind istoria filateliei din România, începând de la începuturi și până la sfârșitul anilor '70 ai secolului trecut, precum și informații despre organizarea filateliei la nivel mondial din acea perioadă. Fiind primul dicționar filatelic din literatura românească de specialitate, această lucrare este și astăzi apreciată pentru reușita sa în toate aspectele și reprezintă o invitație pentru tineri de a se implica în această activitate recreativă și interesantă numită FILATELIE.
Cei interesați pot consulta lucrarea „Dicționar filatelic” la ședințele cercului filatelic băimărean, care au loc în fiecare vineri, începând cu ora 17, sau cartea poate fi împrumutată de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, având cota 656/D16.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate