Publicitate

16 august 2024

Primul câine de pe o marcă poștală

Timbrele poștale cu tematica câinilor sunt extrem de populare la nivel global și sunt emise de mai multe țări pentru a omagia acești loiali tovarăși. Potrivit catalogului „Dogs Stamp Catalogue”, se pare că Newfoundland a fost prima țară care a inclus un câine pe o marcă poștală. Aceasta s-a întâmplat în 1887, când Joseph Thomas Rolph a ilustrat capul unui câine (Canis lupus familiaris) pe un timbru cu valoarea de 1/2 cenți, de culoare roșie trandafirie.
Acest timbru este extrem de apreciat de către colecționarii de mărci poștale, fiind recunoscut pentru designul său unic și tema legată de câini. Datorită popularității sale, designul a fost reluat în anii 1894 (în culoare neagră) și 1896 (în culoare portocalie).
În prezent, catalogul filatelic specializat dedicat filateliei tematice canine indexează aproximativ 5.500 de piese filatelice, cuprinzând peste 3.000 de mărci poștale emise de 279 de administrații poștale din întreaga lume. La momentul redactării acestui material, pentru România erau indexate nu mai puțin de 108 piese filatelice cu cel mai bun prieten al omului, sub formă de timbre, maxime, întreguri poștale, blocuri și serii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate