Publicitate

23 august 2024

Mozaic marin

Această colecție fascinantă include șase timbre ce prezintă o selecție de specii de pești care au o semnificație aparte pentru locuitorii Insulelor Man. Lucrate cu o atenție deosebită la detalii de cunoscuta artistă a mozaicului, Kimmy McHarrie, aceste timbre sunt o expresie a frumuseții și a fragilității ecosistemelor marine. Prin intermediul mozaicurilor sale intricate, se aduce un tribut bogatei istorii maritime a Insulelor Man, subliniind importanța eforturilor de conservare în protejarea oceanelor. Emisiunea filatelică a fost lansată pe data de 7 martie 2024.
Fiecare timbru spune o poveste, reflectând legătura de-o viață a artistului cu marea. De la zilele ei de copil petrecute explorând golful Castletown până la cariera sa aclamată ca artist de mozaic, pasiunea lui Kimmy pentru natură strălucește în fiecare operă.
Invitându-vă să admirați fiecare marcă poștală în parte, vă îndemnăm să explorați în profunzime detaliile și să descoperiți numele manx ale acestor specii iconice de pești, transmise din generație în generație. De la modestul Herring, cunoscut local sub numele de Skeddan, până la mărețul Braddan (Somon), arta lui Kimmy celebrează moștenirea culturală a Insulelor Man.
În plus, colecția include timbrul propus pentru emisiunea „Europa 2024”, oferind o perspectivă unică asupra patrimoniului cultural și ecologic comun al Insulelor Man în cadrul mai larg al inițiativei timbrelor Europa.
Aceste timbre sunt mai mult decât simple obiecte de colecție - ele sunt o mărturie a frumuseții ce ne înconjoară și a importanței de a o proteja pentru generațiile viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate