Publicitate

19 octombrie 2023

Un secol și jumătate de existență a liniei de croazieră dintre Olanda și America

Holland America Line este o linie de croazieră de renume, înființată acum 150 de ani sub numele de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (Compania Olandezo-Americană de Navigație cu Abur, NASM), cunoscută în termeni olandezi sub numele de Holland-Amerika Lijn (HAL). În 1896, NASM a adăugat acest nume la denumirea sa oficială. Compania a creat și menținut o legătură maritimă între Olanda și SUA, sprijinită de deschiderea canalului navigabil Nieuwe Waterweg („Canalul Apelor Noi”) în 1875. Această rută maritimă a existat între Rotterdam și New York din 1873 până în 1971 și a contribuit semnificativ la emigrarea din Europa spre America.
În timpul războaielor, navele au fost folosite pentru a transporta milioane de soldați.

Odată cu creșterea concurenței din partea industriei aviatice, compania a început să se concentreze pe utilizarea navelor de pasageri pentru călătoriile cu croazieră. În 1989, Holland America Line a fost achiziționată de Carnival Corporation - o companie holding care deținea deja nouă companii de navigație. În ultimele decenii, fostul sediu central de pe Wilhelminakade din Rotterdam a devenit cunoscut sub numele de Hotel New York.
Numele navelor Holland America Line reflectă originea olandeză a companiei și, de la înființarea sa, navele au navigat sub pavilionul olandez și au fost adesea comandate de ofițeri olandezi. În prezent, Holland America Line are unsprezece nave de croazieră, care efectuează peste 500 de croaziere pe toate continentele în fiecare an.
Pe 18 aprilie 2023, PostNL a lansat un timbru de aur în cinstea celor 150 de ani de la fondarea celebrei linii de croazieră Holland America Line. Timbrul, cu dimensiunile de 30 x 40 mm, este realizat din aur de 24 de carate și este disponibil într-o ediție limitată de doar 1.000 de exemplare. Valoarea nominală a acestor timbre este "1", fiind destinate obiectelor cu o greutate de până la 20 de grame trimise în Olanda. Alături de timbru, PostNL furnizează și o cutie de depozitare de lux, precum și un certificat de autenticitate. Prețul de vânzare la momentul emiterii acestui timbru a fost de 50 de euro.
PostNL lansează ediții limitate de timbre de aur pentru a marca ocazii speciale și aniversări remarcabile. Pe lista edițiilor anterioare se numără timbrele de aur emise cu ocazia aniversării de 18 ani a prințesei Amalia, a celor 350 de ani de la nașterea lui Rembrandt, a Willem-Alexander și Máximei, a seriei dedicate sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, a aniversării de 65 de ani a personajului Miffy, a casetei Oranje in Goud și a seriei dedicate lui Hugo de Groot. Fiecare timbru a fost realizat din aur pur de 24 de carate și este disponibil într-o ediție limitată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate