Publicitate

21 aprilie 2020

Aeromfila 2020

Venind în întâmpinarea colecționarilor ce îndrăgesc tematica Aviație, Romfilatelia introduce în circulație, joi, 23 aprilie 2020, emisiunea Aeromfila 2020, compusă din 3 mărci poștale și o coliță dantelată.
Timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame) este consacrat înființării, la data de 23 aprilie 1920, a primei companii aeriene internaționale transcontinentale din lume CFRNA și ilustrează traseul liniei aeriene Paris – Strasbourg – Viena – Praga – Budapesta – Arad – București – Constantinopol și sigla companiei care se prezintă sub forma a două aripi și un steag cu inițialele FRA, cu precizarea că acest traseu a fost folosit foarte puțin.
Constituirea la 23 Aprilie 1970 a Comisiei de Aerofilatelie din cadrul AFR și în timp, a celor 20 de grupe aerofilatelice dispuse pe tot teritoriul României s-a marcat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei (contravaloarea unei imprimate neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame).
Primei ediții a Expoziției Filatelice Aeromfila îi este dedicat timbrul cu valoarea nominală de 20,50 lei (contravaloarea unei recomandate prioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame).
Pe colița dantelată, cu timbrul având valoarea nominală de 29 lei (contravaloarea unei corespondențe prioritare externe cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame), traseul de zbor al companiei este completat cu Londra și cu prelungirea tronsonului de la Varșovia la Moscova.
Pe plicul „prima zi a emisiunii” este reluată grafica de pe timbrul coliței, precum și medalia și monumentul de pe manșetă, alături de existența siglelor Asociației Internaționale a Jurnaliștilor Filatelici – AIJP și a Federației Internaționale a Societăților de Aerofilatelie – FISA – instituții care au acordat patronajul expoziției.
Emisiunea a fost paginată în coală de 27 timbre +1 vinietă, 14 tabsuri și tęte-bęche; minicoală de 13 timbre + 2 viniete diferite, 10 tabsuri; minicoală de 8 timbre + 1 vinietă, 6 tabsuri şi coliţă dantelată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate