Publicitate

19 aprilie 2019

20 de ani în elita industriei feroviare europene, Grampet Group

Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 19 aprilie a.c. o emisiune de mărci poștale a cărei tematică este legată de ceea ce reprezintă domeniul feroviar în ansamblul său: locomotive și garnituri, ca mijloace pentru transport pe calea ferată.
Emisiunea de mărci poștale lansată sub denumirea 20 de ani în elita industriei feroviare europene, Grampet Group (LP 2236), are în vedere o activitate desfășurată de o companie multinațională cu capital românesc, care deține cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de sud-est. În acest context, o iniţiativă benefică, menită să revigoreze ceea ce e denumit cale ferată, se justifică a fi menţionată și promovată.
Imaginile reproduse pe cele patru mărci poștale ale seriei filatelice, au avut în vedere ilustrarea sugestivă a garniturilor de transport, pentru mărfuri diverse, cum ar fi produse petroliere (valoarea nominală de 3,10 lei), a mărfurilor industriale protejate în vagoane speciale (valorile nominale de 5 lei și 7 lei) și autoturisme (valoarea nominală de 12 lei).
Imaginea timbrului coliței filatelice (cu valoarea nominală de 28,50 lei) și ansamblul grafic, au menirea de a ilustra sugestiv mărimea garniturilor de transport, într-un spaţiu liber de cursă lungă.
Emisiunea este machetată de Mihail Vămășescu iar timbrele au dimeniunea de 72 x 23 mm (colița fiind de 148 x 100 mm). Ea este însoțită de 2 FDC-uri. Din tirajul de 53.200 timbre emise, 19.450 au fost destinate francării corespondenței prin intermediul CNPR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate