Publicitate

06 ianuarie 2024

Protejează natura și asigură supraviețuirea

Timbrul dantelat,
provenit din colțul stâng inferior al minicolii.

Oamenii, animalele și plantele sunt dependente de o natură intactă, biodiversitate și condiții climatice stabile. Fără aceste cerințe fundamentale, ele nu pot supraviețui. Cu toate acestea, economia și stilul nostru de viață, în special utilizarea resurselor și comportamentul nostru consumator, au cauzat distrugerea ireversibilă a naturii și daune imense mediului înconjurător de-a lungul decadelor. În plus, consecințele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai evidente și distrug mijloacele de trai ale oamenilor, animalelor și plantelor în multe locuri. Pentru a combate aceasta, este necesară o conștientizare mai mare.
Timbrul ștanțat.
Chiar și fără a cunoaște limba germană, imaginea mărcii poștale, cu valoarea nominală de 1,60 euro, realizată de Thomas Steinacker pentru Germania, „vorbește” de la sine: timpul trece și, dacă nu acționăm în mod concret, umanitatea se va confrunta cu probleme grave. Emisă la 1 iunie 2023, marca poștală are titlul de „Protejează natura, asigură-ți supraviețuirea!”.
Timbrele au fost emise în două variante: dantelate și ștanțate. Varianta dantelată în combinația de 13¾ x 14 unități are dimensiunile de 55 x 30 mm și a fost paginată în minicoli (130 x 170 mm) cu câte 10 mărci poștale. Varianta autoadezivă are o ștanțare de 10¼ x 10 unități și a fost disponibilă în carnete de câte 10 exemplare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate