Publicitate

22 decembrie 2020

A XXIII-a ediţie a Bienalei de Filatelie Polară

Asociaţia Filateliştilor din Bucureşti - Gruparea Centenar 2018 şi Gruparea tematică de Filatelie Polară a Federaţiei Filatelice Române vor pune la dispoziţia celor interesaţi două plicuri filatelice dedicate aniversării a două remarcabile performanţe româneşti în lumea gheţurilor extremului nord al planetei, după cum urmează:
- 90 de ani de la cea de-a doua expediţie în Groenlanda a lui Constantin Dumbravă - naturalist, glaceolog și cercetător polar, considerat unul dintre cei mai valoroși naturaliști români. Plicul va purta o ştampilă aniversară specială cu data de 28 decembrie 2020.
- 40 de ani de la expediţia de pescuit krill a pescadorului de tip Super-Atlantic ‘TÎRNAVA’ IMO 7608667, clasa RTMS ‘Prometeu’ (construit de Volkswerft VEB la Stralsund, în fosta Germanie de Est şi intrat în flota de pescuit oceanic a României în anul 1976 - caracteristici tehnice: lungime 101,86 m; lăţime 15,22 m; tonaj 2063 dwt). Actualmente, despre pescadorul ‘TÎRNAVA’ apare o singură, tristă informaţie: «decommissioned or lost». Revenind la plicul nostru, acesta va purta o ştampilă aniversară specială cu data de 30 decembrie 2020.
Aviz amatorilor: tirajul fiecărui plic este limitat la 25 de exemplare ! (pentru detalii, puteți lua legătura pe Facebook, cu dl. Șerban Drăgușanu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate