Romfilatelia, în colaborare cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București și Institutului de Biologie al Academiei Române, introduce în circulație, joi, 10 decembrie 2020, o emisiune de patru mărci poștale care îmbină o tematică foarte iubită de colecționari – florile – cu actualitatea anotimpului: Flori de iarnă (LP 2310).
Cele mai multe dintre plantele spontane și cultivate din țara noastră înfloresc primăvara și vara, dar un mic număr de specii produce flori în anotimpul rece. Unele dintre acestea sunt plante autohtone, din flora spontană a României, altele sunt specii exotice, cultivate la noi fie în grădini, fie ca plante de apartament, tocmai pentru florile decorative care apar în cursul iernii.
Crăciunița, numită și steaua Crăciunului sau poinsettia (Euphorbia pulcherrima), este ilustrată pe primul timbru, cu valoarea nominală de 2 lei (tiraj de 7.000 de timbre dedicat Poștei Române în vederea francării corespondenței neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame).
Anemona de iarnă (Eranthis hyemalis) este ilustrată pe cel de-al doilea timbru al emisiunii, care are valoarea nominală de 2,20 lei (tiraj de 1.400 de timbre dedicat Poștei Române în vederea francării
corespondenței neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame).
Pe cel de-al treilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 5 lei (tiraj de 5.600 de timbre dedicat Poștei Române în vederea francării
corespondenței neprioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame), este ilustrat crinul de apartament sau crinul de ghiveci (Hippeastrum sp.).
Pe cel de-al patrulea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 19 lei (tiraj de 5.600 de timbre dedicat Poștei Române în vederea francării recomandatelor prioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame), apare spânzul (Helleborus niger).
Pe plicul „prima zi” a emisiunii (202 exemplare) este reprezentat cactusul de Crăciun (Schlumbergera truncata).
Toate timbrele au dimensiunea de 36 x 36 mm și au fost machetate de către George Ursachi. Mărcile au fost tipărite în sistem offset, la 5 culori pe hârtie cromo-gumată (Anglia) și paginate în coli de 28 de timbre și minicoală de 5 timbre + 1 vinietă (125 x 95 mm).
Publicitate
10 decembrie 2020
Flori de iarnă
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu