Publicitate

29 februarie 2020

160 de ani de la inaugurarea Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București

În contextul aniversării de anul acesta a Grădinii Botanice din București, Romfilatelia introduce în circulaţie marți, 3 martie 2020, emisiunea de mărci poștale 160 de ani de la inaugurarea Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București.
Emisiunea, alcătuită din patru mărci poștale și un plic prima zi, prezintă, într-o frumoasă paletă cromatică, plante reprezentative regăsite în patrimoniul acestei instituții emblematice pentru metropola bucureșteană.
Pe marca poștală cu valoarea nominală de 2,20 Lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame) este ilustrată Magnolia – Magnolia liliiflora Desr.
Pe marca poștală cu valoarea nominală de 2,70 Lei (contravaloarea unei imprimate neprioritare interne cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame) este redată o specie de cactus denumită Mammillaria magnimamma Haw.
Laleaua sălbatică – Tulipa sylvestris subsp. australis (Link) Pamp. este ilustrată pe marca poștală cu valoarea nominală de 3,30 Lei (contravaloarea unei corespondențe neprioritare interne, recomandată, cu greutatea de până în 50 de grame).
Marca poștală cu valoarea nominală de 20,50 Lei (contravaloarea unei corespondențe prioritare externe, recomandată, cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame) prezintă grafic trandafirul denumit Rosa Hocus Pocus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate