Publicitate

06 aprilie 2018

105 ani de la înființarea, la București, a Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale (Academia de Studii Economice), prima instituție de învățământ superior economic din România

Academia de Studii Economice din București a luat ființă în baza unei legi care a fost promulgată de Carol I prin Decretul Regal nr. 2.978 din 6 aprilie 1913, publicat în Monitorul Oficial al României din 13 aprilie 1913, sub denumirea de „Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale”. Actuala denumire datează din anul 1967, de-a lungul anilor instituția a pregătit zeci de generații de economiști, contribuind la afirmarea și dezvoltarea învățământului, științei și culturii economice din România. Academia de Studii Economice din București este atașată tradiției gândirii libere, libertății academice, recunoașterii drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și principiului supremației legii.
În 2011, instituția a fost clasificată în categoria universităților de vârf din România, respectiv cea de „Universități de cercetare avansată și educație”.
A.S.E. din București este prima la nivel național la domeniile Economie și Econometrie, Business și Management și Administrație și Politici Sociale în clasamentul QS World University Rankings 2017. La domeniul Economie și Econometrie ASE se află în top 301-350 din lume. ASE participă pentru prima dată la prestigiosul QS World University Rankings, întrucât începând cu această a 7a ediție a fost introdus domeniul Economie și Econometrie și clasificarea universităților se face pe domenii și subdomenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate