Publicitate

03 august 2021

Destitanții de vacanță: Transalpina și Valea Lotrului

Valea Lotrului reprezintă una dintre cele mai frumoase zone turistice din țară, un amestec de peisaje frumoase, căderi de apă, istorie, tradiție, un tărâm magic și plin de legende. Frumusețea zonei se regăsește în mulțimea de lacuri, cascade dar și a locurilor și traseelor pe unde te poți plimba. Majoritatea obiectivelor turistice sunt obiective naturale, accesibile pentru turiști, însă cele mai multe au un grad de dificultate mai mare și necesită un echipament și o condiție fizică bună.

Valea Lotrului, o vale montană în totalitate, a oferit din timpuri străvechi condiții foarte bune de locuire. Se află în Carpații Meridionali, grupa Parâng, iar pe cei 80 km aceasta străbate Masivul Parâng, sudul Munților Lotrului, nordul Munților Căpățânii și Munții Latoriței.
Aici se găsesc cele mai impresionante drumuri din țară: Transalpina (Drumul Regelui), cu cea mai mare altitudine din România, 2.145 m în Pasul Urdele, și Drumul Strategic (Strategica) construit în Primul Război Mondial, drum care străbate culmea principală a Munților Latoriței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate