Publicitate

06 august 2023

Vocea libertății

Franţa, 1994 (Mi #3048).

Yves Montand (1921-1991) a fost un cântăreț, actor și activist politic francez de origine italiană. Născut în Toscana, Italia, Montand s-a mutat cu familia sa în Franța la vârsta de doi ani și a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști francezi ai secolului XX.
În cariera sa muzicală, Montand a avut multe hituri, printre care se numără „Les Feuilles Mortes” („Frunzele uscate”), „Sous le ciel de Paris” („Sub cerul Parisului”) și „La Bicyclette” („Bicicleta”). El a fost, de asemenea, un actor talentat și a apărut în numeroase filme, inclusiv „Les Portes de la nuit”, „Le Salaire de la peur” și „Z”.

Gibraltar, 1995 (Mi #743).
Montand a fost, de asemenea, cunoscut pentru activitatea sa politică și pentru activismul său în favoarea drepturilor omului. El a fost membru al Partidului Comunist Francez și a făcut campanie pentru candidați ai stângii în timpul alegerilor. El a fost, de asemenea, implicat în mișcările de protest din Franța, inclusiv Mișcarea Studenților din 1968.
Senegal, 1999 (Mi #1601).
Moartea sa din 1991 a fost marcată de tristețea și admirația fanilor săi din întreaga lume, iar Yves Montand rămâne o figură emblematică a culturii și politicii franceze.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate