Publicitate

27 august 2023

Legenda rock and roll-ului francez

Republica Centrafricană, 2018.

Johnny Hallyday (născut Jean-Philippe Smet) a fost un cântăreț și actor francez, considerat unul dintre cei mai mari artiști ai Franței. S-a născut la data de 15 iunie 1943 în Paris, Franța și a murit la 5 decembrie 2017 în Marnes-la-Coquette, Franța.
Johnny Hallyday a început cariera în muzică în anii '50 și a avut un mare succes în Franța și în alte țări de vorbire franceză, precum Belgia, Elveția și Canada.

Franța, 2009.
El a fost influențat de muzica rock and roll și de artiști precum Elvis Presley și Chuck Berry. Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără „Que je t'aime”, „Allumer le feu”, „Marie” și „Je te promets”.
Pe lângă muzică, Johnny Hallyday a jucat în mai multe filme și a apărut în emisiuni de televiziune. A fost, de asemenea, un bun prieten al președintelui francez Nicolas Sarkozy.
Johnny Hallyday a avut o viață privată tumultuoasă, cu multiple căsătorii și probleme cu alcoolul și drogurile. Cu toate acestea, el a rămas unul dintre cei mai iubiți artiști ai Franței și o figură importantă în cultura populară franceză.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate