Publicitate

21 august 2023

Minunata păsărică marină cu o personalitate jucăușă

Papagalul de mare Atlantic (Fratercula arctica) sau Macaraua Atlantică este o specie de pasăre marină care face parte din familia Alcidae și se găsește în regiunile de coastă din Atlanticul de Nord, inclusiv în nordul Europei și al Americii de Nord.
Papagalii de mare Atlantic sunt recunoscuți pentru penajul lor negru și alb, ciocul portocaliu și marcajele distinctive ale ochilor. Aceștia se hrănesc cu pești mici și alte prăzi, pe care le capturează prin înot și scufundări sub apă. De asemenea, acești păsări sunt cunoscuți pentru comportamentul lor jucăuș și pentru faptul că își construiesc cuiburi pe insule stâncoase și pe stânci de-a lungul coastei.
Fratercula arctica este o specie protejată și îndrăgită de turiști pentru aspectul lor comic și pentru faptul că sunt relativ ușor de observat în timpul sezonului de reproducere, când își împart hrana cu puii lor. Cu toate acestea, populația de papagali de mare Atlantic este în scădere din cauza poluării, schimbărilor climatice și a practicilor de pescuit.
Pentru a atrage atenția asupra pericolului în care se află specia, administrația poștală din Alderney a lansat o emisiune filatelică la data de 4 aprilie 2023. Aceasta cuprinde șase timbre cu dimensiunea de 40 x 30 mm, realizate de către James Colmer. Alături de acestea se regăsesc numeroase alte materiale de prezentare, precum FDC-uri, cărți poștale, maxime, coli și mincoli cu timbre. Scopul acestei inițiative este de a sensibiliza publicul cu privire la situația critică în care se află această specie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate