Publicitate

30 august 2023

Simbolul iubirii și al fidelității în cultura mondial

Marea Britanie, 2023.

Condurașii sunt flori frumoase, populare în întreaga lume pentru aspectul lor atractiv și parfumul puternic. Acestea fac parte din familia Ranunculaceae și sunt originare din Europa, Asia și America de Nord.
Condurașii sunt adesea cunoscuți și sub numele de rânjite, având flori cu petale subțiri și crestate, care pot fi de diverse culori, inclusiv galben, alb, roz sau roșu. Aceste flori sunt uneori confundate cu anemonele, deoarece au aspecte asemănătoare.

Ucraina, 2006.
Aceste flori sunt cultivate adesea ca plante perene sau anuale, în grădini sau în ghivece de interior, datorită frumuseții lor și a parfumului intens. Ele pot fi folosite și ca flori tăiate în aranjamente florale, datorită longevității lor.
De asemenea, există și o varietate de condurași sălbatici care cresc în zone umede sau pe malurile râurilor. Acești condurași sălbatici sunt adesea considerați buruieni și pot fi o problemă pentru grădinarii care încearcă să păstreze curtea lor curată și bine întreținută.
Coreea de Nord, 2013.
În ceea ce privește simbolistica, condurașii sunt adesea asociați cu simboluri de iubire, fidelitate și loialitate. În timpul secolului al XIX-lea, aceste flori erau adesea utilizate în mod simbolic în declarațiile de dragoste și în decorarea miresei la nunți.
Condurașii sunt flori populare în filatelie, fiind reprezentați pe timbre din întreaga lume. Aceste flori sunt apreciate pentru frumusețea lor și simbolistica asociată cu iubirea și fidelitatea.
România, 2022.
Un exemplu notabil de reprezentare a condurașilor în filatelie este timbrul emis de poșta din România în 2022, care prezintă un tablou (ulei pe pânză) cu condurași. Acest timbru a fost emis pentru a sărbători „150 de ani de la nașterea lui Octav Băncilă” și pentru a evidenția frumusețea naturală a acestor flori.
Germania, 2019.
În alte țări, cum ar fi Belgia, Bulgaria, Canada, Yemen, Peru, Ucraina, Coreea, China, Vietnam, Olanda, Grenada, Cehia, Polonia, Germania, Austria, Elveția și Franța, condurașii au fost de asemenea reprezentați pe timbre, ca simbol al primăverii și al regenerării naturii. În general, reprezentarea condurașilor pe timbre poate fi considerată o formă de artă filatelică, care evidențiază frumusețea și importanța plantelor în lumea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate