Germania, 2014. |
În timp ce încearcă să găsească drumul spre casă, cei doi copii se pierd și găsesc o căsuță făcută din turtă dulce. Căsuța aparține unei vrăjitoare rele, care îi prinde și îi ține captivi.
Germania, 1961. |
Povestea a fost scrisă de frații Grimm în secolul al XIX-lea și este considerată una dintre cele mai cunoscute povestiri pentru copii din lume. Acesta este un exemplu al genului de basme, în care personajele se confruntă cu diferite obstacole și învață lecții morale importante.
Republica Centrafricană, 1979. |
Povestea „Hansel și Gretel” a fost o sursă de inspirație pentru mulți artiști și designeri, inclusiv în filatelie. S-au emis multe mărci poștale care ilustrează diverse scene din povestea fraților Grimm.
De exemplu, în 1961, Deutsche Bundespost, serviciul poștal german, a emis o serie de mărci poștale cu tematica poveștilor populare germane. Pe cele patru timbre ale emisiunii sunt redate scenele în care Hansel lasă pe sol bucăți de pâine pentru a putea urma drumul de întoarcere spre casă, a întâlnirii cu vrăjitoarea, sechestrarea lui Hansel și reîntâlnirea copiilor cu tatăl lor.
Elveția, 1985. |
Tot în același an, Anguilla a emis o serie dedicată bicentenarului nașterii fraților Grimm, în care perechea de șoricei Minnie și Mickey Mouse iau rolul lui Hansel și Gretel în mai multe scene ale poveștii.
ONU Viena, 1996. |
Cehoslovacia, 1983. |
În general, mărcile poștale cu tematica poveștilor populare sunt foarte apreciate de colecționarii de timbre și pot fi considerate o formă de artă populară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu