Publicitate

02 noiembrie 2023

Elemér Czakó - pasiunea pentru filatelie și colecția sa impresionantă

Elemér Czakó (1876-1945) a fost unul dintre cei mai cunoscuți filateliști maghiari din prima jumătate a secolului XX. S-a născut la Budapesta și și-a petrecut mare parte a vieții sale colecționând mărci poștale și istoria poștală a Ungariei.
Czakó a început să colecționeze mărci poștale în adolescență, iar mai târziu a devenit interesat de studiul istoriei poștale a Ungariei și a altor țări. El a călătorit mult în Europa și a cercetat colecțiile de mărci poștale și istoria poștală din diferite țări.
Czakó a publicat mai multe cărți și articole despre filatelie și istoria poștală, printre care „A magyar posta bélyegzései” (Timbrele poștale maghiare) și „A magyar postahivatalok bélyegzései” (Timbrele poștale ale birourilor poștale maghiare). El a fost un membru activ al societăților filatelice din Ungaria și din străinătate și a servit ca președinte al Societății Filatelice Maghiare.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Czakó a fost deportat într-un lagăr de concentrare, unde a murit în 1945. Colecția sa de mărci poștale și istorie poștală a fost salvată de soția sa și a fost ulterior donată Muzeului Național al Poștei din Budapesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate