Publicitate

24 noiembrie 2023

Fotograful Joshua Benoliel și istoria modernă a Israelului

Joshua Benoliel a fost un jurnalist portughez, cunoscut pentru documentarea sa a evenimentelor din Israel în prima jumătate a secolului al XX-lea. S-a născut la 16 februarie 1873, într-o familie evreiască sefardită din Lisabona.
În 1894, Benoliel a plecat în Paris pentru a studia fotografia și jurnalismul. După absolvire, s-a întors în Portugalia, unde a început să lucreze ca fotograf și jurnalist la ziarul „O Século”. În 1897, a fost trimis la Londra ca și corespondent la vizita reginei Victoria în Portugalia.
În 1907, Benoliel a plecat în Palestina pentru a ilustra știrile despre colonizarea evreilor în zonă. Acolo, și-a deschis propriul studio foto și a început să lucreze ca și corespondent pentru mai multe publicații, inclusiv pentru ziarul Haaretz. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru fotografiile sale care documentau viața de zi cu zi a locuitorilor din Palestina și evenimentele importante din zonă.
Benoliel a fost un martor ocular al multor evenimente importante din istoria Israelului. A fotografiat luptele din timpul Primului Război Mondial, întemeierea kibbutz-urilor și înființarea statului Israel în 1948. A fost unul dintre puținii jurnaliști căruia i-a fost permis să intre în orașul interzis din Ierusalim în perioada mandatului britanic și a fotografiat activitatea din interiorul zidurilor.
Benoliel a murit în 1932, la vârsta de 59 de ani, din cauza unei boli de inimă. Fotografiile sale și jurnalismul de calitate rămân o sursă importantă de informații despre istoria modernă a Israelului și a regiunii înconjurătoare.
Benoliel a fost, de asemenea, recunoscut pentru contribuția sa la promovarea drepturilor femeilor și a egalității de gen. A fotografiat activitatea și realizările femeilor din Palestina și a promovat drepturile lor în publicațiile pentru care a lucrat.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate