Publicitate

06 mai 2020

Întreguri poștale - plicuri: Contraamiralul Mihail Constantinescu 1889-1948

Ajunsă la cea de a IV-a ediție, Expoziția filatelică „Slavă eroilor neamului” a oferit organizatorilor posibilitatea de a propune realizarea unui număr de opt plicuri cu tematică adecvată, reprezentând aspecte variate din istoria poporului român. Toate plicurile poartă înscrisul „Expoziția filatelică / Slavă eroilor neamului / Muzeul Militar Național / București 19-27 mai 1996”.
Întregul poștal cod 054/96 îl prezintă pe contraamiralul Mihail Constantinescu (1889-1948). Eroul de la Pătlăgeanca-Ceatalchiol s-a născut la Cocioc-Periș (Ilfov). S-a remarcat în primul război mondial, în luptele duse cu trupele germane și bulgare în Dobrogea. Cavaler al Ordinului „Legiunea de onoare”, decorat cu Crucea de Război (ambele franceze), a fost distins și cu alte 18 decorații și medalii românești. Marca fixă (cu valoarea nominală de 150 lei) și semiilustrația plicului prezintă portretul eroului.

Câteva obliterări speciale:

Întregul poștal de față a fost utilizat ca suport pentru aplicarea, pe data de 13 iulie 1996, la Oficiul Poștal nr. 1 din Tulcea, a ștampilei ocazionale „Răsplata vitejiei”.

Câteva francaturi mai deosebite:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate