Publicitate

14 mai 2020

Întreguri poștale - plicuri: Basarab I (c. 1310 - 1352)

Ajunsă la cea de a IV-a ediție, Expoziția filatelică „Slavă eroilor neamului” a oferit organizatorilor posibilitatea de a propune realizarea unui număr de opt plicuri cu tematică adecvată, reprezentând aspecte variate din istoria poporului român. Toate plicurile poartă înscrisul „Expoziția filatelică / Slavă eroilor neamului / Muzeul Militar Național / București 19-27 mai 1996”.
Întregul poștal cod 059/96 îi este dedicat întemeietorului Țării Românești - Basarab I. Marca fixă, cu valoarea nominală, și semiilustrația prezintă portretul domnitorului, după un tablou votiv.
Fiul lui Tihomir, domnitorul a intrat în istorie ca unificator a voievodatelor din stânga și dreapta Oltului și realizator al statului feudal Țara Românească, pe care apoi l-a consolidat în lunga-i domnie. Victoria de la Posada împotriva ungurilor i-a adus independența și înflorirea economică a țării.
Din păcate, în tirajul inițial, ilustrația și anii de domnie au fost greșite, plicul nemaifiind pus în circulație. Se pare însă că pe piață au scăpat câteva zeci de exemplare... care au și circulat.

Iată, în continuare, și câteva francaturi mai deosebite:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate